Graviditet og livet som mor,  Mit lesbiske parforhold

Vores fertilitetsforløb hos Storkereden

Da vi er et lesbisk par og derfor ikke selv kan lave børn, valgte vi at blive insemineret hos Storkereden i Slagelse, som er en privat fertilitetsklinik. Det var det helt rigtige valg for os og vi ville gøre det tusind gange igen! Inden jeg fortæller dig om vores fertilitetsforløb hos Storkereden, vil jeg fortælle dig om mit fertilitetsforløb med det offentlige sygehus.

 

Fertilitetsforløb hos det offentlige sygehus

 

Hvorfor hos Storkereden og ikke igennem det offentlige?

Det er meget enkelt. Jeg har været igennem et fertilitetsforløb før og den gang valgte jeg og min daværende kæreste det offentlige sygehus. Det gjorde vi fordi det var let tilgængeligt og gratis. Desværre fulgte oplevelsen ubehageligheder med sig. Fx skulle jeg igennem en længere proces, inden vi overhovedet kom til samtale på sygehuset. Utallige af blodprøver, gynækologisk celleskrab hos egen læge, samtale med lægen om hvorvidt man er egnet og en meget lang ventetid efterfølgende. Dernæst kom de ubehagelige oplevelser..

Bukserne ned og røven i vejret, på det offentlige sygehus

Vi var til en indledende samtale på sygehuset, hvor man bliver scannet indvendig, gennem skeden. Her tjekker lægen dine æggestokke for at se, hvor mange æg du har siddende på hver. Det nev pænt meget, da den mandlige overlæge maste den store dildolignende scanner, ud imod hver side af mit bækken. Udover at ligge der med benene i vejret og filuren frit fremme, stod der gudhjælpemig også en sygeplejerske og en studerende og kiggede med – dernede. Rimelig grænseoverskridende, men hvad gør man ikke for at få den baby man ønsker sig. Jeg vil tro at de indledende scanninger løb op i 4-5 stykker, inden selve inseminationen. Derudover blev der løbende taget blodprøver, for at måle hormonværdier, samt graviditetshormon ved positiv test.

Følte mig fortvivlet og ubetydelig, efter sygehusets bommert

For at gøre en lang historie kort, så skulle jeg efterfølgende vende tilbage efter næste menstruation og købe en ægløsningssprøjte på apoteket til omkring 300kr. Kanylen var omkring 10cm lang og den skulle jeg selv stikke mig i maven med, efter en meget kort forklaring af, hvordan jeg skulle gøre. Dernæst skulle vi ankomme til hospitalet 2 dage senere for at blive insemineret. Da dagen for inseminationen kom, ringede sygehuset tidligt om morgenen, for at meddele os, at de havde glemt at købe donorsæden hjem. Vi var altså nødt til at starte HELT forfra i vores fertilitetsforløb.

Resultatet af en stresset befrugtning

Det endte med, at jeg blev scannet 13 gange! Fik sammenlagt taget 14 glas blod og beluret i underlivet af – ja, stort set hele teamet på fertilitetsafdelingen + de studerende. Da vi i anden omgang, kom ud på den anden side med en positiv graviditetstest, var jeg simpelthen så lettet! Jeg var sikker på, at nu kunne jeg ligge alle ubehagelighederne bag mig. Desværre viste det sig, at jeg havde dannet både graviditetshormoner, moderkage og blommesæk, men der var intet foster at se. Bum. Der faldt den glæde til jorden. Jeg endte med at abortere over to omgange, da min krop nægtede at give slip. Det var så rædselsfuldt. Der var ingen støtte at hente bagefter. Vi fik bare at vide, at nu holdte de sommerferie og derfor måtte vi vente to måneder, før vi kunne få en tid igen, til et nyt fertilitetsforløb. Så jeg gav op. Fuldstændig slukket og ulykkelig.

 

Storkereden – en privat fertilitetsklinik

Lad mig nu fortælle dig om mit fertilitetsforløb hos Storkereden, samt hvorfor vi endte med at vælge en privat klinik fremfor det offentlige.

 

Alle pengene værd!

Det er klart, at når man vælger en privat klinik, så er både sæden og selve inseminationen på egen regning. Jordmødrene på klinikken, skal selvfølgelig have deres løn og den betales igennem de ydelser, som de kan tilbyde os. Når det er sagt, så vil jeg tusind gange hellere betale af egen lomme igen, end at opleve de ovenstående ubehageligheder fra det offentlige sygehus. Derudover kan sige, at vi som par, har investeret i vores fremtid og i vores børn. Vi har donorsæd liggende i en donorbank, som er til rådighed, når vi føler at tiden er inde. Alle de børn der måtte komme ud af disse tilkøb, vil for os være ønskebørn! Vi har selv valgt dem og vi har selv betalt dem. Der er ingen “ups’ere” her i mellem.

Ingen kanyler og masser af tryghed

Til den indledende samtale, fortalte jordmoderen os, at i Storkereden foregår alt så naturligt, som overhovedet muligt. Ingen kanyler og ingen hormoner. Nogle få blodprøver skulle tages hos lægen. Dette var for at sikre, at jeg hverken havde HIV eller syfilis. Når dette var gjort, skulle vi blot vende tilbage, når vi havde en positiv ægløsningstest. Total enkelt og for et lesbisk par, meget virkelighedsnært. Det var vi total klar på! I videoen herunder, er vi på vej til insemination hos Storkereden.


Vores insemination gik helt fantastisk!
Det var SÅ trygt og SÅ nærværende. Vores jordmoder, Louise havde fuldstændig styr på situationen og vi kunne tydeligt mærke, at det havde hun prøvet mange gange før. Det foregik i “hjemlige” omgivelser, da Storkereden er indrettet, som boede jordmødrene der. Jeg lå i en lille seng, med masser af puder og der var ingen andre til stede i klinikken, end os tre. Louise var enormt opmærksom undervejs og var der det mindste som gjorde ondt, gjorde hun alt i sin magt, for at lindre smerten med det samme. Kæmpe tilstedeværelse! Jeg følte mig meget set.

Steffe følte, at hun havde gjort mig gravid

Hele processen var så intim og hyggelig. Steffe blev placeret, med min accept, nede ved filuren, sammen med Louise. Hun var meget beæret over at få lov til, at være med på første parket og Louise fortalte og forklarede undervejs. Der blev både grinet og grædt af glæde den formiddag. Efter selve indgrebet, fik Steffe og jeg lov til at være lidt alene i den store seng. Her kunne vi ligge og sunde os lidt over, hvad der lige var sket. Vi var afslappede, fordi der var tid til os. Tid til at vi kunne nærme os hinanden og få en følelse af, at det her var noget vi havde gjort sammen. Vi havde lavet et barn sammen, denne formiddag.

 

Fordelene ved at vælge Storkereden

 

Storkereden er mere end blot en fertilitetsklinik

Faktisk kan man både blive scannet og føde hos Storkereden. Vi har valgt begge dele. Når man betaler for inseminationen, så følger der en gratis tidlig scanning med. Her får man set om hjertet slår, man får en helt masse billeder og en DVD med hjem. (Se billederne herunder)
Når man, som vi har gjort, vælger at føde hos Storkereden, får man gratis fødselsforberedelse samt ekstra jordmoder konsultationer. Intet af dette koster noget og er fuldstændig gratis! 
Der er varme og genkendelighed, når du ankommer hos Storkereden og jordmødrene derude gør virkelig et stort stykke arbejde i, at lære en at kende.

Dvd fra Storkereden
Dvd med scanningsbilleder samt video af baby
Scanningsbilleder fra Storkereden
Billeder fra forskellige scanninger hos Storkereden

Vi har kun de varmeste anbefalinger til Storkereden!
– Hvis du/i er nysgerrige efter at lære mere om den fantastiske Storkerede, kan i læse om den her: https://storkereden.nu/

Jeg vil klart anbefale andre lesbiske eller par, som gerne vil starte et fertilitetsforløb op, at søge en privat klinik, fremfor det offentlig. Det betaler sig i det lange løb!

Vi snakkes!
Yaz.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *