Preggers uge 33
Graviditet og livet som mor

3. trimester byder på nye kropslige gener

Jeg er godt igang med 3. trimester. Er idag 32+3 og derfor i uge 33. Nu er der kun 7 uger tilbage og jeg både glæder mig, er nervøs og heeeeelt vildt utålmodig! Kan han ikke snart være færdigbagt? Jeg vil møde min søn OG have min krop tilbage. Please! 3. trimester byder på nye kropslige gener og derfor vil jeg dele nogle af mine gener med jer.

Nye gener at forholde sig til

Efter jeg er gået ind i 3. trimester, kan jeg godt love jer for, at shit er gået ned. Ej, okey måske ikke så voldsomt, som jeg lige fik det til at lyde, men helt ærligt, så har jeg fået nogle nye og ret irriterende gener!

Jeg sover generelt dårligere

Jeg vågner nok i gennemsnit ca. 5-6 gange på én nat. Hver gang jeg skal vende mig, fra den ene til den anden side, så vågner jeg. Det er et værre natteroderi og Steffe er ved at være rimelig træt af mig og alle mine puder. Haha. MEN jeg kan altså ikke ligge på ryggen mere (selvom det normalt er min favorit position), for min søn er ALT for tung. Han trykker ned i min store blodåre, som derefter gør mig svimmel og dårlig. Derfor sover jeg kun på siden. Når jeg skal vende mig, så er jeg nødt til at sætte mig halvvejs op, for ellers tumler han rundt derinde, som en anden mursten der hamrer imod mine tarme. Av. Det tager nok omkring 2-3min før jeg igen ligger ordenligt og så kan jeg pludselig mærke at jeg skal tisse. Haha. Forhelved altså. Søvn er overvurderet. Åbenbart..

3. trimester byder på nye gener

Træt – IGEN

Så efter sådan en “god” nattesøvn, føles nogle dage virkelig uoverskuelige. Især hvis jeg også lige har toppet med et godt og solidt mareridt. (..som jeg iøvrigt ofte gør) Trætheden fra første trimester er kommet snigende tilbage. Den er ikke konstant, som i første trimester, men når den rammer er jeg fuldstændig magtesløs. Jeg falder simpelthen i søvn. På stedet. Jeg har lidt en teori om, at det er når baby tager et “ryk” – altså vokser rigtig hurtigt og livmoderen forsøger at følge med. Den teori bygger jeg ud fra min næste gene..

Plukveer der strammer til

De har været der et stykke tid, sådan on and off, men på det seneste er de blevet kraftigere og kommer i “samlet flok”. Jeg tror, som jeg skrev ovenover, at de er værst når han vokser helt vildt. Det føles ihvertfald som om, at min livmoder kæmper for at følge med. Maven er hård som en fodbold, den er tung og jeg bliver øm nederst i maven. Han er skønnet til 1500g i uge 29 og må derfor veje omkring 2100g i denne uge (de vokser ca. med 200g om ugen nu!). Så det tynger selvfølgelig ned i mit bækken og gør mig mere øm end jeg var i forvejen. Derfor er min stakkels blære under større pres end tidligere..

Tissetrangen er konstant!

Sådan helt ærligt, så er jeg ved at være PISSE træt af at sidde på toilet. Haha. Jeg er nærmest flyttet derud. Jeg vil tro, at jeg bruger omtrent 4 timer om dagen på at gå på toilet. Ja, helt seriøst. Jeg tisser et sted i mellem 15-20 gange om dagen og når jeg endelig får sat mig, så tager det nogle gange helt op til 5 min, før tissen overhovedet rammer toilettet. Min blære er total presset. Faktisk så presset at der næsten kun kommer dråber ud af gangen, selvom jeg virkelig skal tisse. Og jeg skal seriøst tisse konstant. Haha. Ca. hvert 20min har jeg regnet mig frem til. Jeg kan lige nå at køre ud i Bilka, så skal jeg tisse. Efter jeg har tisset, når jeg lige at handle færdig, så skal jeg tisse. Når jeg kommer hjem igen, så skal jeg tisse.
Jeg tænker, at du har forstået det nu.. Jeg tisser meget i 3. trimester.

Jeg kan ikke se filuren mere og det er en kamp at tage sokker på

Jep. Du læste rigtigt. Filuren er borte. Haha. Uanset hvor ihærdigt jeg forsøger at bukke mig forover for at se til hende, så er hun altså pist væk. Det er selvfølgelig en udfordring, når man som Jeg gerne vil se ordentlig ud dernede. Heldigvis har jeg en kæreste som hellere end gerne tjekker min “blinde barbering” ud og giver mig en thumps up eller ned. Haha. Hun er også sød til at hjælpe mig med både at få sokker og sko på. Når hun altså er hjemme! Når hun ikke er hjemme, er jeg nødt til at stå i de mest mærkværdige stillinger, for overhovedet at kunne nå mine fødder. Jeg kan ikke bukke mig forover, da det gør for ondt, så jeg er nødt til at bevæge mig ud i en form for yogastilling og så krydse fingre for at jeg rammer rigtig og ikke vælter samtidig. Haha. Life of af pregnant.

3. trimester byder på nye kropslige gener

De indvendige spark er ikke så søde og morsomme længere

Han er altså ved at være rimelig stor og stærk derinde. Det betyder selvfølgelig at hans spark og tumlen rundt, gør mere ondt end det er cute. Det værste er når han kører røven hen af mine ribben. Det sker heldigvis ikke så tit, men når jeg kører bil, så er han ret glad for at proppe numsen derop. Av! Jeg kan ikke rigtig ændre stilling når jeg sidder der, så må bare trække vejret, tænde for musikken og håbe på at jeg snart er fremme. Haha. Mit liv er én stor meditativ vejrtrækning. Oooommmm.
Når jeg skal i seng, har han også en tendens til at putte sig heeeeeelt ned i siden af livmoderen, så han rigtig ligger og trykker på mine tarme. Knap så behageligt – men værre er det, når han så også lige leger kongfu derinde og sparker ned i madrassen under mig. AV – din lille bandit altså.

Rygsmerter

Grundet den store tyngde fra ham, har jeg rigtig ofte rygsmerter. De sidder midt på ryggen og nogle gange stråler de ud under højre ribben. Det er virkelig ulideligt! Faktisk vil jeg sige, at det er den værste fysiske gene, jeg har mærket til, her i 3 trimester. Jeg forsøger at holde mig fra smertestillende og i stedet ligge mig ned, tage den med ro og ligge en varmepude på området. Det hjælper ikke altid. Desværre. Så det er lidt blevet en kamp, at udholde smerterne, HVER ENESTE DAG. Jeg kan ikke bukke mig ned, uden at det forværrer generne, så Steffe er virkelig kommet på arbejde. Den stakkel. Og for at det ikke skal være løgn, er jeg blevet enormt klodset også, haha. Så jeg vælter ting ned eller taber dem ud af hånden. Og hvem må så samle op efter mig? Steffe. Haha.. Jeg skylder virkelig!

Kropslige gener vs. psykiske gener

Så ja! 3. trimester byder på nye kropslige gener, men så sandelig også psykiske gener. Jeg vil ikke komme nærmere ind på de psykiske gener i dette indlæg, da indlægget simpelthen ville blive alt for langt. Til gengæld har jeg lavet et andet indlæg om de psykiske gener, særligt fordi jeg føler at de er enormt vigtige at gennemgå. Det er en kæmpe livsstilsændring at få et barn, ændre selvopfattelse, ens krop der forandrer sig og hormoner der raser. Den cocktail er altså ikke altid lige let og heller ikke for ens partner. Så hvis du føler dig ensom i dine psykiske gener, kan du læse mere om mine psykiske gener i linket herunder – måske vi kan relatere til hinanden ♥

https://yazminsolarz.dk/psykiske-gener-i-graviditeten/

Vi snakkes!
Yaz.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *